1. Ana Sayfa
  2. Fallar

Fincan Falı


1
Fincan Falı
Fincan Falı

Çok eski tarihlere dayanan fincan falıyla ilgili bilinmeyen ve merak edilen tüm sorularınızın yanıtı yazımızda yer almaktadır.

Fincan falı oldukça eski ve bir o kadar da klasik bir kehanet yöntemidir. Müslüman ülkelerde ve özellikle de Türkiye’de çok bakılan bir fal şeklidir. Kahve telvesinin oluşturduğu şekillere bakılarak yorumlanır. Yorum fincan bakan kişinin hisleri ile ağırlık kazanır.

Fal bakan kişi fincanın içinde oluşan şekillere bakarak ve bu şekillere kendi yorumunu da ekleyerek kişiye anlatır. Her falı bakan kişi falından anlıyor anlamına gelmez. Falına bakan kişinin konsantre oluşu, olayları yorumlayışı ve o anki ruh hali o kişinin fincan falı bakan kişinin nasıl baktığını gösterir.

Fincan falı çok eski ve son derece de klasik bir kehanet yöntemidir. Türkiye olmak üzere özellikle Müslüman ülkelerde oldukça yaygın ve geçerli bir fal şeklidir.

Her falcıya göre kurallı olarak bakılan fincan falı bakımı için konsantrasyon şarttır. Eğlencelik olarak bakılan fincan falları basit kurallarla bakılan fal tarzıdır. Fincan bakımında fincanı saat yönünün tersi yönünde ve baş üzerinde üç kez çevrilir. Bu sırada dilek tutulur. Daha sonrasında tabağın üzerine döndürülerek kapatılır.

Fincanın çabuk soğuması için üzerine metal konulur. Bu metal fincan içinde çıkabilecek olan kötülükleri uzaklaştırdığına da inanılır. Bazı falcılara göre ise fincanın üzerine konan metal gelecekle ilgili negatifliği önlemesi için de fincan üzerine konulur.

Fincan soğuduktan sonra açılır. İlk olarak fincanın orta noktasına bakılır. Fal bakmaya konsantre  olarak bakılır. Daha sonrasında fincanın içilen noktasından saat yönüne doğru bir tur attırılır. Daha sonra ilk başlangıç noktasından şekiller ve bakan kişinin hisleri doğrultusunda yorum yapılır.

Kahve Fincanı Falı Nasıl Bakılır

Fincan falı sembolleri
Fal sembolleri

Türk kahvesi hazırladıktan sonra içilir. Kahve içtikten sonra şekillerin daha belirgin olması için fincanın içerisinde kalan telve ne çok sulu, ne de çok kuru olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Fincan falı bakımı için fincan kapatırken kahve tabağını fincanın üzerine ters olarak kapatmalı başparmak ile fincanın altını diğer parmaklarla da tabak tutulur. Fincan içeri doğru çevrilirse fincanda iç dünyanız çıkar. Şayet kahve fincanını dışarıya doğru çevrilirse fincanda dış dünya çıkar.

Kahve fincanı kapatılmadan önce birkaç defa dairesel şekilde sallanır. Kahve telvelerinin fincanda şekillenmesi sağlanır. Fincan falı kapatıldıktan sonra “neyse halim çıksın falım” sözü söylenerek fincan ters çevrilir. Fincan falının adapları uyguladıktan sonra fincanın soğuması ve fal bakıma hazır hale gelmesi beklenir. Fincanın üzerine madeni para veya yüzük konulursa fincanın çabuk soğuması ve negatifliklerin gitmesi sağlanır.

Osmanlı döneminde bulunan adetlere göre fincan kapatıldıktan sonra fincanın üzerine bir altın konur ve fala bakan kişi fincanın üzerine konan altının üzerine elini koyarak fincanı çevirirdi.

Fincan falı sembolleri
Fal sembolleri

Fala bakan kişi altını elinde tutarak fala bakar ve fal bittikten sonra da altını alırdı. Fincan falınıza bakan kişiye hediye edilmek istenilen küçük ve değerli bir şeyi kahve fincanının üzerine koyarak bakan kişiye verebilirsiniz.

Benzer konu olan Kahve Falı Nedir konusuna bakabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap

Yorumlar (1)

  1. Bu siteden cidden çok memnun kaldım bu site fal hakkında herşeyi içeriyor ben size de tasiye ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir