Hüddam Nedir?

Pek çok dini pratik ve gelenek gibi hüddam da oldukça eski bir tarihe dayanır. Antik Mısır da dahil olmak üzere antik çağlarda izine rastlanan hüddam, asıl olarak bir ilimdir. Kimi ilimlerde olabileceği gibi hüddam da tehlikeler barındırabilir. Bu noktada hüddam ilminin derinliklerine dalmadan, bu tarz bir pratik gerçekleştirmeden önce bütün ayrıntılara vakıf olmak hayati öneme sahip.
Hüddam hakkında daha fazla bilgi edindikten ve ilim bilen birinden yardım aldıktan sonra bu konuda bir yol alınabilir. Peki hüddam nedir? Hüddam ne işe yarar? Bu soruların cevaplarını almak amacı ile yazımızı okuyabilirsiniz.
Hüddam Ne İşe Yarar?
Hüddam ilmi, antik ilimlerden biridir. Bu ilim, şeytan ve cinleri kontrol etmeyi amaçlar. Modern dünyada yaygın şekilde öğretilen bir ilim değildir. Aksine, tehlikeli bulunan bir uygulamadır. Antik Mısır döneminde büyücülerin uğraştığı bu pratikler, Mısır topraklarına İslam dininin gelişinden sonra yasaklanmıştır.
Cin çağırmayı da kapsayan hüddam ilmi, amacı nedeni ile diğer cin çağırma pratiklerinden ayrılmaktadır. Kimi insanlar ya da uygulamalar soru sorma, danışma gibi nedenler doğrultusunda cin çağırmaktadır. Hüddam ise, cini çağırdıktan sonra tutsak etme, köleleştirme amaçları barındırır. Şeytanları ve cinleri kontrol etme amacıyla hareket eden hüddamı öğreten resmi bir kurum bulunmamaktadır.
Hüddam Nasıl Yapılır?
Hüddam, farklı dinlerde farklı karşılıkları bulunan bir ilim. Hüddam kimdir sorusuna da bu doğrultuda farklı cevaplar verilebilmekte. Kutsal kitaplarda, Hz. Süleyman’ın cinleri kontrol ettiği belirtilmektedir. İslam inancına göre cinlerin kontrol edilmesi yalnızca Allah’ın izni ile sağlanabilir. Kişisel irade ile yapılan hüddam girişimi bu nedenle tehlikeli ve yanlıştır.
Antik çağlarda büyücüler; büyü ve tılsımları kullanarak cinleri ya da şeytanları kontrol ettikleri için, hüddam ilmi bu büyü ve tılsımları da incelemektedir. Hüddam yapmak ise günümüzde net bir şekilde öğrenilebilen bir pratik değildir. Bu nedenle kendi başınıza ve denetimsiz bir şekilde hüddam yapmanız oldukça kötü sonuçlar doğurabilir. Bu noktada ilme daha aşina ve deneyimli bir din büyüğüne danışmak gereklidir.
Hüddam Hocası Nedir?

Her dini inanış ve uygulamanın bir ehli vardır. Bu süreçlerde derin bir bilgi olmadan eyleme geçmek hem kişiye zararlı olabilir hem de bir günaha girilebilir. Bu nedenle pek çok ilim için bir alime danışılması gereklidir. Hüddam, bir varlığı fiziki dünyada yanına çağırarak ona hükmetmenin ilmidir. Fakat bu varlığın ne olduğu kolayca anlaşılamaz. Çağrılan varlığın;
- Cin, ruh ya da şeytan olması
- Müslüman bir varlık olup olmadığı
- Niyeti
- Nasıl iletişim kurulacağı gibi sorular mevcuttur. Bu sorular doğrultusunda hüddamın sonucu tehlikeli ya da zararlı olabilmektedir.
Hüddam hocası, şeytana dahi söz geçirebilecek ilim sahibi biri olmalıdır. Hüddama, Allah’ın izni de eşlik etmeli ki herkes günahtan korunmalıdır.
Hüddam Daveti Yapmak Günah mı?
Hüddam ilminin her dinde farklı bir yorumlanışı vardır. Hüddam, ruh ve şeytan gibi varlıkların tutsak edilmesi anlamına gelse de İslam inancına göre hüddam çağırmak doğru değildir. İslam’a göre, ruh çağırmak günahtır ve çağırdığınızda ruh yerine cinler gelmektedir. Kur’an-ı Kerim’de cinlerle nasıl konuşulacağı, cinlere nasıl hükmedileceği yazmamaktadır. Bu nedenle kişiler, Allah’ın takdiri olmadan hüddam yapamayacaktır.
İslam dinine göre cinleri iyi ya da kötü bir amaç uğruna fark etmeksizin kullanmaya çalışmak günahtır. Ve hatta, Kur’an-ı Kerim’de bu varlıklarla amel etmenin insanı ahiretten edeceği doğrudan yazılmıştır. Cinlerden bir dilekte bulunmak, bir şey istemek ve onları kullanmaya çalışmak günahtır.
Aşık Etme Büyüsü Nasıl Hazırlanır yazımızı da okuyabilirsiniz.