Psikokinezi Nedir ?
Psikokinezi nedir? Bu konu hakkında yapılan deneyler nelerdir? Ve bu deneyler sonucu telekinezi nasılgeliştirilebilir? Bu konuları açıklayan bir yazıdır.
Telekinezi adıyla da bilinen psikokinezi bir nesneyi uzaktan hareket ettirmek veya şeklini değiştirmekle ilgili psişik bir

yetenektir. Parapsikologlara göre zihinsel olarak bir cismi kontrol etmek mümkün ve bunu yapabilen pekçok insan bulunuyor.
Örneğin sadece bakarak bir kaşığı bükmek gibi. Tarihten yaşanmış bir örnek vermek gerekirse Hz. Musa’nın Kızıldeniz’i ortadan ikiye ayırmasını söyleyebiliriz.
Psikokinezi ile Yapılan Deneyler
Bilimsel olarak parapsikoloji alanında ilk hareketler 1848 yılında Amerika’da başlamıştır. Daha sistematik çalışmalar ise 1882 yılında İngiltere’de Psişik Araştırmalar Derneği’nin kurulmasıyla başlamıştır. Deneysel çalışmalar ve bilim olma haline ise 1895-1980 yılları arasında Joseph B. Rhine’nin gerçekleştirdiği çalışmaların etkisi olmuştur. Üniversitelerde ders olarak okutulmaya ise 1954 yılında Freiburg Üniversitesi’nde başlanmıştır.
Rhine Deneyleri: 1930 ve sonrası yıllarda Joseph B. Rhine tarafından yürütülen bu deneylerde kişilerin iradesiyle attıkları zarlarda telekinezi etkisinin olup olmayacağı araştırıldı. Uzun süren bu deneylerde kişilerin yorulmasına bağlı olarak tahminlerde düşüşler gözlendi.
Schmidt Deneyleri: Helmut Schmidt tarafından yapılan bu deneylerse rastlantı üreteci için zar kullanılmadı. Bunun yerine radyoaktif elementlerdeki parçalanma mekanizmalarının rastlantısı incelendi. O dönemde yapılan telekinezi deney aygıtları bugün halen kullanılmakta ve Schmidt makineleri adıyla bilinmektedir.
Princeton Deneyleri: Robert Jahn ve Brenda Dunne tarafından yürütülen bu deneylerde sayı oluşturma üzerine bir çalışma yapılmıştır. Deneklerden rastlantı üretecini + ve – yönde saptırmaları istenmişti. Ayrıca kontrol denekleriyle de rastlantı üretecine etki edilmeye çalışılmıştır. Deney sonunda anlamlı bir etki sonucu çıkmış ve Schmidt deneyleri doğrulanmıştır.
Teknikleri, Nasıl geliştirilir?
Telekinezi yapmadan önce mutlaka hazırlık aşaması

uygulanmalıdır. Telekinezi hazırlık tekniklerinin ardından bu yeteneğinizi doğrulamak ve ilerletmek için çeşitli denemeler yapabilirsiniz. Genel olarak uykudan uyandığınız ilk 15-20 dakika, zihninizin boş olduğu zamanlar telekinezi için uygun zamanlardır.
Hazırlık Çalışmaları: Birtakım gevşeme meditasyonları, çakraların açılması, hayal gücüyle alakalı imajinasyon çalışmaları, sabırla çalışmaları sürdürme disiplini ve şüpheden uzak yapabileceğinize tüm kalbinizle inanmak.
Çeşitli Telekinezi Teknikleri: Sol eliniz altta ve sağ eliniz üstte olacak şekilde ellerinizi birbirine değdirmeden avuç içleri birbirine bakacak şekilde tutun. Bir süre sonra elektriklenme olacaktır. Başka bir teknik ise kumanda veya mp3 çalarınızın bitmiş pilini elinize alın ve yoğunlaşarak pili doldurun. Eğer yeteneğiniz varsa pil birazda olsa dolacaktır.
Telekinezi yeteneğini geliştirmek için bir çok yöntem vardır. Aşağıda bazı yöntemleri sizler için paylaştık.
Sarkaç Hareket Ettirme Deneyi: Hafif bir sarkaçla bu yeteneğinizi uygulamayı deneyebilirsiniz. Basitçe bir su bardağının iç kısmına bantla ip yapıştırıp bardağı ters çevirerek bir sarkaç mekanizması yapabilirsiniz. Hava almayacağı için rüzgardan sallanma ihtimali de olmayacaktır. Tüm zihninizi bu sarkaç üzerinde yoğunlaştırarak sarkacı hareket ettirmeye çalışın. Başarırsanız sizde telekinezi yeteneği var demektir.
Yüzen Cismi Hareket Ettirme Deneyi: Başlangıç deneylerinden birisi de yüzen bir cismi zihinle hareket ettirmeye çalışmaktır. Bir bardağı suyla doldurarak üzerine iğne, alüminyum kağıt gibi nesneler koyup düşüncenizle hareket ettirmeye çalışın.
Zar Atma Deneyi: Çok uygulanan deneylerden birisi de zar atmadır. Plastik bir bardağa zarları koyup hangi rakam geleceğini tahmin ederek atıp denemeler yapabilirsiniz.